Kommande datum för Vin, Ost och Film: 

 

9 marsDen mästerliga regissören Aki Kaurismäkis senaste film är en poetisk, varm skildring av en aktuell fråga. Filmen börjar med att en ung man som flytt helvetet i Syrien anländer till det trygga Helsingfors...

16 mars: Fem överklassherrar träffas en gång i månaden i ett slutet rum på en lyxkrog. Varje gång tar en av dem med sig en hemlig ingredens som skall tillagas till middagen. Regi: Juha Wuolijoki, 2004.

23 mars: Man älskar dem eller man hatar dem. Den brittiska humorns och satirens mästargäng Monty Python har gjort många hisnande, galna, samhällskritiska filmer. Den som vi visar nu i påsktider utspelar sig på Jesu tid. "Filmen väckte mycket starka känslor när den kom och blev förbjuden i bland annat Norge, där hädelse var straffbart" (Wikipedia). Regi: Terry Jones, 1979.

6 april: Bredvid filmer som "Psycho", "Fåglarna"och "Fönstret mot gården" och "Vertigo" med Hollywoodstjärnor i rollerna gjorde Alfred Hitchcock  många mindre kända filmer som är minst lika bra. Vi visar ikväll en. Handlingen utspelar sig i London. Slipsmördaren härjar. Filmen är både otäck och humoristisk med sidospår och djupdykningar i karaktärer - om det så gäller den psykpatiske mördaren eller en polishustru som är besatt av fransk matlagning.

13 april: Charlie Chaplin är tidlös. Kvällens film är från 1921 och Chaplin spelar som  i många av sina produktioner huvudrollen. Här får han en liten följeslagare och hjälpreda. Till en början blir han motvilligt fosterfar. Men snart växer kärleken  till den lille pojken.   

20 april: Vi älskar Hasse & Tage. Vårens sista V.O.F blir en vacker, rolig hyllning till naturen. Evert Taube skrev det slagkraftiga ledmotivet "Änglamark" speciellt för filmen. Regi: Tage Danielsson, 1971.

 

  

 

 Varmt välkommna alla! 

 

 

 

Välkomna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till Telegrafens julbord. Det viktigaste för oss är att allting är hemmagjort. Vi har valt ut de rätter vi tycker är viktigast och lagt till färska skaldjur. Det finns platser för blott 40 personer, så för stora sällskap: boka i god tid. 575 kr är priset. Om ni är ett större sällskap och har önskemål om andra kvällar än de nedan är det bara att höra av sig. 

Tider för julbord: 2018

Fredagen 23 november 18.00

Lördagen 24 november 18.00

Fredagen 30 november 18.00

Lördagen 1 December 15.00 och 19.00

Torsdag 6 december 18.00

Fredag 7 december 18.00

Lördag 8 december 15.00 eller 19.00

Torsdagen 13 december  fån 18.00

Fredagen 14 december 18.00

Lördagen 15 december 15.00 eller 19.00.

Lördagen 22 december 15.00

 

 Lördagen 29 oktober. Marknadsdag i Grebbestad. 

Första helgen efter första måndagen efter 20 september - förstod alla detta? - drar den alltid lika efterlängtade hummerfesten igång. Hos oss serveras en trerätters meny, där hummern står fokus. Förrätt: Ostron. Varmrätt: En hel nykokt hummer med med smällt smör och pepparrot. Allt avslutas med dessert. 

I år infaller hummerfesten fredagen 29 & lördagen 30 september

 

Första lördagen i september är det ostronfest i byn. Under hela dagen serverar vi nyfångade ostron från Grebbestad. För vidare information, se Ostronakademiens hemsida: www.ostronakademien.se. I år infaller Ostronets dag den 8 september.