Hallå alla filmälskare! 

Nu drar vi igång V.O.F igen, "Vin, ost och film". För att kunna se filmerna som vi visar på Restaurang Telegrafen så måste du vara medlem i Filmförening Tanum. Det innebär endast att man måste lösa ett medlemskort för 100 kr/ år. Det fina är att man då kan se alla filmer både på Telegrafen i Grebbestad, på Futura i Tanumshede och att man stödjer en lokal filmvisningsverksamhet. Gå in på Facebook och Tanums Filmklubb för mer information, eller skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Anmälan krävs. Man kan lösa medlemskap på restaurangen, när man kommer och ser filmen.

Så här går det till med V.O.F: Man kommer mellan 18-19, äter vad kvällen har att erbjuda, vilket brukar vara en matig sallad med olika ostar, ofta charkuterier och annat smått å gott. Man dricker något fint, och njuter av filmen. På egen hand eller med någon man tycker om. Vi kommer att visa film alla fredagar i mars och de två första fredagarna i april. 

225 kr kostar det att gå på V.O.F, exklusive dryck.
Anmäl via sms: 0739454756. Meddela allergier eller liknande.

Obs! Vårens sista filmdatum:

Fredag 29 mars: Helen Mirren spelar hustru till en tyrannisk restaurangägare i denna sanslösa, unika film. Kostymerna är gjorda av Jean-Paul Gaultier. Regi: Peter Greenaway, 1989. 

fredag 5 april: Den spanske regissören Guillermo del Toro är mest berömd för färgstarka, poetiska skräckfilmer. Det här är en romantisk och mörk fantasyfilm från 2017. Den brittiska skådespelaren Sally Hawkins spelar huvudrollen av den snälla, ensamma kvinnan som träffar och handlöst förälskar sig i en varelse från en annan värld. 

fredag 12 april: Vi avslutar med en av världens bästa filmer, från 1959. Regissören Francois Truffaut använde sig delvis av sin egen barndom för att skildra en pojkes möte med vuxenvärld och liv, i Paris.   

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till Telegrafens julbord. Det viktigaste för oss är att allting är hemmagjort. Vi har valt ut de rätter vi tycker är viktigast och lagt till färska skaldjur. Det finns platser för blott 40 personer, så för stora sällskap: boka i god tid. 595 kr är priset. Om ni är ett större sällskap och har önskemål om andra kvällar än de nedan är det bara att höra av sig. 

Tider för julbord: 2019

Fredagen 29 november 18.00

Lördagen 30 november 17.00 

Torsdag 5 december 18.00

Fredagen 6 december 18.00

Lördagen 7 December 15.00 och 19.00

Torsdag 12 december 18.00

Fredag 13 december 18.00

Lördag 14 december 15.00 eller 19.00

Lördagen 21 december 17.00

 

 

 

 

 Lördagen 29 oktober. Marknadsdag i Grebbestad. 

Första helgen efter första måndagen efter 20 september - förstod alla detta? - drar den alltid lika efterlängtade hummerfesten igång. Hos oss serveras en trerätters meny, där hummern står fokus. Förrätt: Ostron. Varmrätt: En hel nykokt hummer med med smällt smör och pepparrot. Allt avslutas med dessert. 

I år infaller hummerfesten fredagen 27 & lördagen 28 september

 

Första lördagen i september är det ostronfest i byn. Under hela dagen serverar vi nyfångade ostron från Grebbestad. För vidare information, se Ostronakademiens hemsida: www.ostronakademien.se. I år infaller Ostronets dag den 7 september.