För några år sedan visade vi en fotoutställning med med Erik Lindahl. Bilderna handlade om blues - människor som spelar blues, lyssnar till blues och dansar till blues. Samtidigt körde vi en musikserie som vi kallade "Från rotmos till rotblues". Vår husman Mikael Westman bjöd in en musikalisk bekant vid varje tillfälle. Efter det har musikkvällarna bara fortsatt. Vi bjuder in musiker som vi tycker om och låter dem gå loss och spela sitt material och/eller andras. Vi bygger upp en liten scen framför baren, gör det lite hemtrevligt. Köket öppnar 19.00. Man kommer mellan 19 och 20 för att först äta en trevlig måltid. Vid ca 21.00 beträdes scenen.

Musikavgift 100 kr.

Bordsbokning: 0525-10167, eller sms:a till 0739 454756.

Några som varit här:

Bengan Blomgren

Marcus Svensson

P-J Altin

Kent Norberg

Gugges Enmanna

Ramblin Nicholas Heron.

Jesus Baby

Where the southern cross the dog

Coste Apetrea och Richard Rolf

Ove Boudin och Mikael Krönlein

Sue Sergel, Erik Ivarsson och Jimmy Olsson

Songs of Boda

Mona Wallin med Erik Ivarsson

Half past blue

Barbarisms

Musicmusicmusic

Stanley Brinks & Freschard

Maja-Karin Fredriksson

Surjo Benigh

 

 

Här kommer datum för vårens kvällar med Vin, Ost och Film:

28 februari: Tyskt drama från 2018. En sann berättelse om 2 familjer som sydde en egen luftballong i källaren, som dom senare försökte fly med från diktaturens DDR till frihet i väst. Visas även 24 februari på futura av tanums filmklubb.

6 mars: Aki Kaurismäkis fristående uppföljer av Leningrad cowboys go America.

13 mars: En film av den italienska regissören Giuseppe Tornatores från 1988 som handlar om en filmmaskinist och en filmtokig liten pojke.

 20 mars: En film av Werner Herzog med Klaus Kinski i huvudrollen. Utspelar sig på 1600-talet, då Pizarro leder sin arme över Anderna i jakt på El Dorado. Aguirre (Klaus)

drömmer om att erövra hela syd amerika och gör revolt och tar sina män och beger sig ner längs en flod. En resa fylld av galenskap och makt.

3 april: Året är 1962 och dörrvakten Tony Lipp från Bronx får jobbet att köra en färgad berömd pianist på en konsertturné i den allra djupaste södern. En ganska tuff resa med all rasism och andra faror. En varm feelgoodfilm med mycket bra musik som bygger på en sann historia. Viggo Mortensen spelar den italienska chauffören, Mahershala Ali spelar Dr Don Shirley. Från 2018 och vinnare av 3 Oscar

17 april: En musikfilm från 2019 om ett gäng fiskare i Cornvall som brukar samlas på torget och sjunga gamla sjömanssånger. Av en slump vill ett skivbolag spela in en skiva med dom. En varm feelgood film. Lite samma känsla i filmen som Local Hero. 

 

Nytt från förra året är att man måste vara medlem i Tanums filmklubb, som vi samarbetar med. Medlem blir man per automatik när man bokar in sig på en film och det kostar 100 kr per år och då har man möjligheten och se alla filmer som visas på filmklubben i Tanum också.

Praktisk info: 225 kr för film och mat.

Dryck tillkommer. 

 

Filmen startar 19.00 så kom i god tid. Vi är redo att ta emot er på restaurangen från 18.00.

Boka via SMS: 0739-454756