V.O.F

Vin Ost & Film

Välkommen till filmkvällar på restaurangen under den mörka delen av året.

I samarbete med Tanums filmklubb. 

Vi börjar klockan 19.00. Man kommer, slår sig ner vid sin plats och beställer något gott att dricka till sin ost- och tapastallrik. Filmen börjar. Man äter och tittar, i en mörklagd lokal, med tända stearinljus. Hur väljer vi filmerna? Vi letar efter en särskild känsla. Något viktigt, något bra och viktigt. Det skall gå att äta till. Och man skall minnas filmen. Den skall stanna kvar ... 

Cirka 20 platser. 

Pris: 200kr, exklusive dryck.

 

V.O.F - filmer som visats:

Jiro Dreams of sushi (David Gelb, 2011)

Babettes gästabud (Gabriel Axel, 1987)

Serverat (Ettore Scola, 1998)

Tampopo ( Juzo Itami, 1986)

Mat dryck man kvinna. (Ang Lee, 1994)

Big night (Cambell Scott, Stanley Tucci, 1996)

Mannen från Le Havre (Aki Kaurismäki, 2011)

Cabaret (Bob Foss, 1972. Med Liza Minelli i huvudrollen - men med Grebbestads stolthet Grevinnan Sigrid Von Richthofen i en biroll.)

Augustilunch i Rom (Gianni de Gregorio, 2008)

The purple rose of Cairo (Woody Allen, 1984)

The taming of the shrew (Franco Zeffirelli, 1967)

To kill a mockingbird (Robert Mulligan, 1962)

Cykeltjuven (Vittorio de Sica, 1948)

The ladykillers (Alexander Mackendrie, 1955)

Amadeus (Milos Forman)

Att angöra en brygga

I`m not there

Nosferrato

 

 

 

 

 

Välkomna att boka, via SMS, på: 0739-454756  

Kommande datum för Vin, Ost och Film: 

 

9 marsDen mästerliga regissören Aki Kaurismäkis senaste film är en poetisk, varm skildring av en aktuell fråga. Filmen börjar med att en ung man som flytt helvetet i Syrien anländer till det trygga Helsingfors...

16 mars: Fem överklassherrar träffas en gång i månaden i ett slutet rum på en lyxkrog. Varje gång tar en av dem med sig en hemlig ingredens som skall tillagas till middagen. Regi: Juha Wuolijoki, 2004.

23 mars: Man älskar dem eller man hatar dem. Den brittiska humorns och satirens mästargäng Monty Python har gjort många hisnande, galna, samhällskritiska filmer. Den som vi visar nu i påsktider utspelar sig på Jesu tid. "Filmen väckte mycket starka känslor när den kom och blev förbjuden i bland annat Norge, där hädelse var straffbart" (Wikipedia). Regi: Terry Jones, 1979.

6 april: Bredvid filmer som "Psycho", "Fåglarna"och "Fönstret mot gården" och "Vertigo" med Hollywoodstjärnor i rollerna gjorde Alfred Hitchcock  många mindre kända filmer som är minst lika bra. Vi visar ikväll en. Handlingen utspelar sig i London. Slipsmördaren härjar. Filmen är både otäck och humoristisk med sidospår och djupdykningar i karaktärer - om det så gäller den psykpatiske mördaren eller en polishustru som är besatt av fransk matlagning.

13 april: Charlie Chaplin är tidlös. Kvällens film är från 1921 och Chaplin spelar som  i många av sina produktioner huvudrollen. Här får han en liten följeslagare och hjälpreda. Till en början blir han motvilligt fosterfar. Men snart växer kärleken  till den lille pojken.   

20 april: Vi älskar Hasse & Tage. Vårens sista V.O.F blir en vacker, rolig hyllning till naturen. Evert Taube skrev det slagkraftiga ledmotivet "Änglamark" speciellt för filmen. Regi: Tage Danielsson, 1971.

 

  

 

 Varmt välkommna alla! 

 

 

 

Välkomna!