V.O.F

Vin Ost & Film

Välkommen till filmkvällar på restaurangen under den mörkare delen av året.

I samarbete med Filmförening Tanum.

Vi börjar klockan 19.00. Man kommer, slår sig ner vid sin plats och beställer något gott att dricka till sin ost- och tapastallrik. Filmen börjar. Man äter och tittar, i en mörklagd lokal, med tända stearinljus. Hur väljer vi filmerna? Vi letar efter en särskild känsla. Något viktigt, något bra och viktigt. Det skall gå att äta till. Och man skall minnas filmen. Den skall stanna kvar ... 

Cirka 20 platser. 

Pris: 225 kr, exklusive dryck. Tillkommer medlemsskap i Filmförening Tanum á 100 kr / år. 

 

Några V.O.F-filmer som visats:

Jiro Dreams of sushi (David Gelb, 2011)

Babettes gästabud (Gabriel Axel, 1987)

Serverat (Ettore Scola, 1998)

Tampopo ( Juzo Itami, 1986)

Mat dryck man kvinna. (Ang Lee, 1994)

Big night (Cambell Scott, Stanley Tucci, 1996)

Mannen från Le Havre (Aki Kaurismäki, 2011)

Cabaret (Bob Foss, 1972. Med Liza Minelli i huvudrollen - men med Grebbestads stolthet Grevinnan Sigrid Von Richthofen i en biroll.)

Augustilunch i Rom (Gianni de Gregorio, 2008)

The purple rose of Cairo (Woody Allen, 1984)

The taming of the shrew (Franco Zeffirelli, 1967)

To kill a mockingbird (Robert Mulligan, 1962)

Cykeltjuven (Vittorio de Sica, 1948)

The ladykillers (Alexander Mackendrie, 1955)

Amadeus (Milos Forman)

Att angöra en brygga

I`m not there

Nosferrato

 

 

 

 

 

Välkomna att boka, via SMS, på: 0739-454756  

Hallå alla filmälskare! 

Nu drar vi igång V.O.F igen, "Vin, ost och film". För att kunna se filmerna som vi visar på Restaurang Telegrafen så måste du vara medlem i Filmförening Tanum. Det innebär endast att man måste lösa ett medlemskort för 100 kr/ år. Det fina är att man då kan se alla filmer både på Telegrafen i Grebbestad, på Futura i Tanumshede och att man stödjer en lokal filmvisningsverksamhet. Gå in på Facebook och Tanums Filmklubb för mer information, eller skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Anmälan krävs. Man kan lösa medlemskap på restaurangen, när man kommer och ser filmen.

Så här går det till med V.O.F: Man kommer mellan 18-19, äter vad kvällen har att erbjuda, vilket brukar vara en matig sallad med olika ostar, ofta charkuterier och annat smått å gott. Man dricker något fint, och njuter av filmen. På egen hand eller med någon man tycker om. Vi kommer att visa film alla fredagar i mars och de två första fredagarna i april. 

225 kr kostar det att gå på V.O.F, exklusive dryck.
Anmäl via sms: 0739454756. Meddela allergier eller liknande.

Vårens filmdatum:

Fredag 1 mars: Först ut på banan är den svenske regissören Lars Molins första film från 1971. Den kretsar kring konflikter mellan badgäster och bofasta i Stockholms skärgård. Ernst Günther gör en minst sagt minnesvärd roll. 

8 mars: Med ambitionen att bli berömd går en misslyckad komiker, spelad av Robert de Niro, på tok för långt. Regi: Martin Scorsese, 1982.

15 mars: Kom och se! Världens första målade, tecknade film! 100 konstnärer har hjälpt till att måla de 65000 scenerna. En stor upplevelse. Filmen handlar om en av världens största konstnärer, Vincent Van Gogh. Regi: Dorotea Kobiela, 2017

22 mars: Den här politiska satiren förbjöds snabbt i Ryssland - den gestaltar nämligen maktkampen efter Stalins död 1953. Var beredd på ruffel och båg av högsta klass. Regi: Armando Tanucci, 2017

29 mars: Helen Mirren spelar hustru till en tyrannisk restaurangägare i den här sanslösa filmen, där kostymerna är gjorda av Jean-Paul Gaultier. Regi: Peter Greenaway, 1989. 

5 april: I Lars Molins näst sista film från 1998 bryter en hunsad hemmafru sig loss ur sin vardag för att bli en sann livsnjutare. Mona Malm spelar huvudrollen. 

12 april: Vi avslutar med en av världens bästa filmer, från 1959. Regissören Francois Truffaut använde sig delvis av sin egen barndom för att skildra en pojkes möte med vuxenvärld och liv, i Paris.   

 

Den ljuve Ernst Günther, 1968 (1933 - 1997).

Källa Wikipedia