För några år sedan visade vi en fotoutställning med med Erik Lindahl. Bilderna handlade om blues - människor som spelar blues, lyssnar till blues och dansar till blues. Samtidigt körde vi en musikserie som vi kallade "Från rotmos till rotblues". Vår husman Mikael Westman bjöd in en musikalisk bekant vid varje tillfälle. Efter det har musikkvällarna bara fortsatt. Vi bjuder in musiker som vi tycker om och låter dem gå loss och spela sitt material och/eller andras. Vi bygger upp en liten scen framför baren, gör det lite hemtrevligt. Köket öppnar 19.00. Man kommer mellan 19 och 20 för att först äta en trevlig måltid. Vid ca 21.00 beträdes scenen.

Musikavgift 100 kr.

Bordsbokning: 0525-10167, eller sms:a till 0739 454756.

Några som varit här:

Bengan Blomgren

Marcus Svensson

P-J Altin

Kent Norberg

Gugges Enmanna

Ramblin Nicholas Heron.

Jesus Baby

Where the southern cross the dog

Coste Apetrea och Richard Rolf

Ove Boudin och Mikael Krönlein

Sue Sergel, Erik Ivarsson och Jimmy Olsson

Songs of Boda

Mona Wallin med Erik Ivarsson

Half past blue

Barbarisms

Musicmusicmusic

Stanley Brinks & Freschard

Maja-Karin Fredriksson

Surjo Benigh

 

 

 Fredag 26 februari:

Först ut på V.O.F-duken är en film som handlar om att kämpa vidare för vad man tror på. Som att till exempel driva sin gård och möta allehanda hinder och problem - men att inte ge upp.

Filmen är från 2019, i regi av regissören till filmen "Män utan får": Grimur Hákonarson.  

Fredag 5 mars:

Vi har visat många filmer genom åren av Aki Kaurismäki. Vi gillar honom. Den 5 mars visas en film från 2002. Den inleds med att en man förlorar minnet, efter att ha blivit brutalt nerslagen. Han minns ingenting, inte ens vem han själv är... 

Fredag 12 mars:

Det är 1930-tal. Maud är en ung kvinna med konstnärsdrömmar i 1930-talets Kanada. Hon lider av svår reumatism. Hon besvarar en annons och bryter därmed sig loss från en kvävande, isolerande tillvaro. Filmen är från 2016, med Sally Hawkins och Ethan Hawke  i huvudrollerna. Filmen bygger på den sanna historien om Maud Lewis, en av Kanadas mest älskade och berömda konstnärer. Regi: Aisling Walsh   

Fredag 19 mars:

Ett isolerat och avlägset ökensamhälle, tillika yttersta utposten i ett imperium, styrs av en godhjärtad borgmästare. När en sadistisk överste kommer på besök för att styra upp saker och ting, får tillvaron en brutal och grym vändning. Filmen bygger på romanen "I väntan på Barbarerna" från 1980 av J.M Coetzee. I rollerna: Mark Rylance och Johnny Depp. Regi: Ciro Guerra, 2020

Fredag 26 mars:

Filmen "Cinema Paradiso" av Giuseppe Tornatore har vi visat förut på V.O.F. Det här är senare film av samma regissör: en släktkrönika från 2009, där vi får följa huvudpersonen Peppino från barndom till ålderdom, från fascismens Italien till 1980-talet. Titeln är siciliansk slang för "Bagheria" på Sicilien, staden där Tornatore själv växte upp.

Fredag 9 april:

Året är 1939; den judiske bokhandlaren Guido gifter sig med lärarinnan Dora, och de får en son. 2:a världskriget bryter ut och familjen skickas till ett koncentrationsläger i Tyskland. Väl där kämpar Guido för att hela tiden avleda sitt barns uppmärksamhet från de vedervärdigheter som sker omkring dem.Regi: Roberto Benigni, 1998

Fredag 16 april:

Den sista filmen på V.O.F-duken denna vår blir en av världens bästa filmer, alla kategorier. Vi har visat flera filmer av Alfred Hitchcock; nu är det dags för en av hans mest berömda. I denna nervkittlande och laddade triller från 1958 blir en före detta polis (fantastiske James Stewart...) allt mer besatt av en vacker och gåtfull kvinna (Kim Novak).

Praktisk info / V.O.F:

Boka via sms till 0739-454756 eller mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Filmen börjar 19.00. Kom gärna en stund före om du vill  (från 18.00) och gör dig hemmastadd. Det kostar 225 kr för film och mat.

Dryck (och medlemskap i Filmförening Tanum, se mer info nedan) tillkommer. 

Meddela eventuella allergier vad gäller kost eller önskemål när du bokar. 

OBS! 

Man måste vara medlem i Filmförening Tanum för att få se filmer på V.O.F. Medlem blir man per automatik när man första gången bokar in sig på en film. Medlemskapet kostar 100 kr per år. Som medlem kan man se alla filmer som visas av Filmförening Tanum, till exempel på Futura i Tanumshede. Dessutom stöttar man visning av kvalitetsfilm i Tanums kommun. 

Mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för mer information! 

VARMT VÄLKOMNA!  

Restaurang Telegrafen

Nedre Långgatan 28

45772

Grebbestad

www.telegrafen.info

'

  

 

Dagens husman, torsdag - lördag (se vad vi serverar här intill)

À la carte (endast kvällstid)

Rödbetsdressing 20 kr/burk (2 dl)

Currydressing 20 kr/burk (2 dl)

Dessa rätter är kalla och vaccumförpackade, går bra att frysa eller att värma upp en annan dag och bara koka potatis eller vad man vill till.

Pannbiff med gräddsås 100 kr/portion. Vaacumförpackas efter önskemål. 

Ragu på tjur, med högrev, grönsaker, tomat och rödvin som fått puttra i 5 timmar. Som en Bolognese (köttfärssås), men med sönderkokt kött istället för köttfärs. Ligger i 1 kg påsar, 200 kr/kg.